Panda confetti3 Panda van Proosdij

Music+ workshopleider op:

2017 All About that Voice! – Muziekcentrum van de Omroep (Hilversum)

2017 Inspiratiedag VO - Celebration!

Grondlegger van de filosofie/methode 'Voice & Pysique'

 

Panda heeft haar opleiding gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie. Daarbij heeft ze verschillende theatercursussen gevolgd o.a. in New-York, Wiesbaden en Azzano (Italië).

                    

Panda heeft de filosofie 'Voice & Physique' ontwikkeld. Deze filosofie draait om het ondersteunen van de (kwaliteit van de) stem door het creëren van een goed fysiek bewustzijn en door beweging. In april 2014 is haar boek 'Voice & Physique' gepubliceerd.

 

Panda geeft masterclasses en workshops 'Voice & Physique' aan koren, dirigenten, muziekdocenten en instrumentalisten in binnen – en buitenland. Ze begeleidt als bewegingscoach en regisseur vanuit haar methode sinds 2006 regelmatig het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor en het Nationaal Kinderkoor o.l.v. Wilma ten Wolde.

 

Als docent/workshopleider (specialisatie musical + Voice & Physique) is Panda betrokken bij diverse Europese festivals van o.a. Europa Cantat (Mainz 2006, Utrecht 2009, Turijn 2012, Bonn 2008 +2010, Pärnu/Estland 2011, Bergen 2014, Pécs/Hungary 2015), AMJ Eurotreff (Wolfenbüttel 2007, 2017), 48 Festival Internacional de Cant Coral( Barcelona 2013) en Choralies (Vaison La Romaine, 2016).

 

Panda regisseert en choreografeert theaterstukken en is de bedenker van ‘Choireography’, staging en beweging voor koren. In 2014 mocht ze een award in ontvangst nemen voor 'Beste Regie' tijdens de uitreiking van de AMA’s in het DeLaMar theater in Amsterdam. In 2016 volgde haar tweede AMA voor 'Beste Choreografie'.

Met het Aarhus Pigekor en dirigente Helle Høyer Vedel(DK) is ze in 2014 wereldkampioen geworden met een programma waarbij stem en beweging elkaar ondersteunen (The World Choir Games, Riga). In 2015 maakte ze wederom de choireography voor het Aarhus Pigekor en won daarmee de Silver Rose Bowl bij 'Let the People Sing' in München met hun nieuwe programma.

 

Website: http://www.pandavanproosdij.nl/