merel confetti2 Merel Martens

Music+ workshopleider op: 

2015 Inspiratiedag VO - Akoesticum (Ede)

2015 All About that Voice! – Muziekcentrum van de Omroep (Hilversum)

2017 All About that Voice! – Muziekcentrum van de Omroep (Hilversum)

2017 Inspiratiedag VO - Celebration!

Koordirigente nieuwe stijl | docent 'Vocal Leadership'

 

Als dochter van een hoboïst en een violiste, raakt Merel in haar jeugd al snel in de ban van de muziek. Al sinds haar 18e timmert ze aan de weg als leergierige dirigente en arrangeur.

 

De keuze is duidelijk; zodra Merel scholengemeenschap Spieringshoek verlaat met haar VWO- diploma volgt de bachelor Docent Muziek aan het Conservatorium Codarts te Rotterdam, waar ze in het voorjaar van 2009 glansrijk afstudeert met een 8,5.

 

Omdat Merel nog altijd niet is uitgeleerd, volgt zij daarna de bachelor Koordirectie Lichte Muziek, bij dirigent Tijs Krammer. In juni 2011 geeft zij een spetterend afstudeerconcert. Het resultaat? Drie maal een 9!

 

Twee jaar later volgt Merel haar ambitie en start zij geïnspireerd met een Master Rhytmic Choir Conducting aan The Royal Academy of Music te Denemarken, bij Jim Daus Hjernøe en Jesper Holm. In mei 2015 rondt zij deze master af met de hoogst haalbare cijfers. Merel is naast haar formele opleidingen flink geïnspireerd door mentoren en collega's als Peder Karlsson (ex-Real Group) uit Zweden en Roger Treece (auteur Vocabularies - Bobby mcFerrin) uit de VS.

 

Sinds het najaar van 2015 is Merel actief als hoofdvakdocent en coördinator van de opleidingsmogelijkheden rondom 'Vocal Leadership' op de conservatoria van Rotterdam en Tilburg. Daarnaast is zij actief bezig met het verspreiden van de methode 'the Intelligent Choir' en haar eigen visie tijdens workshops en coachings in binnen- en buitenland.

 

Website: http://www.merelmartens.eu/