header voor site 3 Inspiratiedag muziekdocenten VO

 

Datum                 

Donderdag 15 november 2018

       

Locatie

Koetshuis de Haar, Haarzuilens (bij Utrecht)

 

Tarief

(incl. 21% BTW)           

Vroegboektarief (t/m 5 oktober): € 270,-

Normaal tarief: € 295,-

Voltijd-Studententarief: € 75,- 

 

De jaarlijkse inspiratiedag voor muziekdocenten uit het VO

 

HET MUZIKALE DNA

 

Onze jaarlijkse inspiratiedag voor muziekdocenten VO heeft dit jaar als thema ‘Het muzikale DNA’.

 

Het muzikale DNA is een verfrissende leerzame dag rondom (culturele) diversiteit in je muziekles. Een dag waarop je volop inspiratie krijgt over hoe je de achtergronden en verhalen van je leerlingen muzikaal kunt inzetten in de les. We hebben voor deze editie wederom een geweldige locatie weten te vinden: dit keer zijn we te gast in Koetshuis de Haar op het prachtige terrein van Kasteel de Haar in Haarzuilens. Koetshuis de Haar ligt centraal in Nederland (bij Utrecht).

 

Je bent de hele dag in de deskundige handen van Suzan Lutke, geroemd om haar bezielende manier van trainen en coachen, en Coen Witteveen, saxofonist bij Typhoon en ervaren trainer muziekeducatie. Zij zetten hun eigen muzikale DNA, hun enthousiasme, humor en al hun expertise in om er samen een onvergetelijke dag van te maken. Urban artist Rico McDougal en Dorian Maarse, expert culturele diversiteit en groepsdynamiek, maken de dag compleet. 

                   
                                               

Suzan                   

 

Coen

Waarom wil je hierbij zijn?

Of je nu in een grote stad werkt of ergens op het platteland, op een VMBO-school of Gymnasium, iedere muziekdocent heeft in zijn klassen te maken met culturele verschillen. Leerlingen verschillen van elkaar. Dan bedoelen we niet alleen in etniciteit, maar ook in bijvoorbeeld sociale achtergrond en gender. Dat maakt dat iedere leerling zijn eigen unieke levensverhaal heeft. Datzelfde geldt voor ieders muzikale achtergrond. Elke leerling (en jijzelf natuurlijk ook!) heeft zijn eigen unieke ‘muzikale DNA’. Want waarom houd je van bepaalde muziek? Waarom roept een bepaalde stijl of song zoveel bij je op? Waarom heb je destijds gekozen voor juist dít instrument?

 

De vraag is: ken jij het (muzikale) verhaal van je leerlingen? Of ga je (onbewust) uit van aannames en veronderstellingen? Dan sta je niet alleen, dat doen we namelijk allemaal! En als je hun verhaal kent, wat doe je er dan mee in je muziekles? Zet je je eigen verhaal in? Weet jij van de culturele verschillen een kracht te maken?

Het muzikale DNA biedt je antwoorden!

Wat brengt de dag je?

  • Je beleeft een muzikale dag waarop je veel muziek zult maken
  • Je krijgt zicht op je eigen muzikale DNA
  • Je krijgt ideeën om met Urban, één van de belangrijkste stromingen in het muzikale DNA van onze jeugd, aan de slag te gaan in je les
  • Je krijgt zicht op je eigen overtuigingen en aannames als het gaat om culturele verschillen in de klas
  • Je krijgt handvatten om het muzikale DNA van je leerlingen en je klas naar boven te halen
  • Je gaat naar huis met een bundel nieuwe – samen ontwikkelde - werkvormen, waarmee je het muzikaal DNA van je klas optimaal kunt inzetten

Klik hier voor meer informatie over HET DAGPROGRAMMA en HET DOCENTENTEAM.

 

Onze jaarlijkse inspiratiedagen organiseren we i.s.m. de Vereniging Leraren Schoolmuziek (VLS). Zowel leden als niet-leden van de VLS zijn van harte welkom. De inspiratiedagen zijn door het Lerarenregister gevalideerd.

 

4