Voice & Physique

Music+ Verdiepingscursus Panda van Proosdij

Pagian Panda breed3

 

 

      

 

 

 
 
 

Doelen
Je leert:
-      Alles over een goed lichaamsbewustzijn en een gezonde basishouding
-      Méér uit jezelf te halen door je als docent fysiek in te zetten, met vertrouwen in de zeggingskracht van je lijf
-      Al je zintuigen aan te spreken en te ontwikkelen
-      Ondersteunende bewegingen authentiek te ontwikkelen en aan te bieden 
-      Veiligheid te bieden vanuit een fysieke ingang en angst weg te nemen
-      Concentratie, focus en energie in de groep te optimaliseren d.m.v. spelvormen
-      Spelvormen te gebruiken die je de volgende les/repetitie met je groep(en) meteen kunt uitproberen
-      Praktische tools voor een beter muzikaal resultaat
 
Wat gaan we doen?
1e ontmoeting: Voice & Physique
2e ontmoeting: Voice & Physique en basis-elementen Choireography
3e ontmoeting: Voice & Physique en Choireography
 
Aan de hand van ‘Voice & Physique’ werken we aan fysiek opwarmen, fysieke inzingoefeningen, een gezonde basishouding en het verhogen van het niveau van drie lijfelementen: focus, concentratie en energie.
 
Vanuit die basis leggen we de weg af naar ‘Choireography’: wat heeft een muziekstuk nodig en wat geeft de juiste houvast vanuit beweging en een fysieke ingang? Als zingen en (daaraan congruente) beweging hand in hand gaan, dan vergroot dat de impact van de uitvoering EN de kwaliteit van de zang echt enorm. Je wilt dat een uitvoering een spanningsboog krijgt die organisch voelt en concentratie en focus bevordert. Een formatie is daarbij geen estetische keuze, maar één die zorgvuldig gekozen wordt om echt iets bij te dragen. 
Kortom, tijdens dit verdiepingstraject leer je hoe al deze elementen samenkomen en hoe je die kunt inzetten bij het werken met groepen voor allerlei doeleinden.
 
Over Panda

Panda heeft haar opleiding gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie. Daarbij heeft ze verschillende theatercursussen gevolgd o.a. in New-York, Wiesbaden en Azzano (Italië).

 

Panda is de grondlegger van de filosofie/methode 'Voice & Physique'. Deze filosofie draait om het ondersteunen van de (kwaliteit van de) stem door het creëren van een goed fysiek bewustzijn en door beweging. In april 2014 is haar boek 'Voice & Physique' gepubliceerd. Begin 2019 zal haar 2e boek ‘Choireography’ gepubliceerd worden.

 

Panda portrait ZWPanda geeft masterclasses en workshops 'Voice & Physique' aan koren, dirigenten en instrumentalisten in binnen – en buitenland. Ze begeleidde als bewegingscoach en regisseur vanuit haar methode van 2006 to 2016 regelmatig het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor en het Nationaal Kinderkoor o.l.v. Wilma ten Wolde.

 

Als docent/workshopleider (specialisatie musical + Voice & Physique) is Panda betrokken bij diverse Europese festivals van o.a. Europa Cantat (Mainz 2006, Utrecht 2009, Turijn 2012, Pécs/Hungary 2015, Tallinn 2018, Bonn 2008 +2010, Pärnu/Estland 2011, Bergen 2014, Lyon 2017), AMJ Eurotreff (Wolfenbüttel 2007, 2017), 48 Festival Internacional de Cant Coral (Barcelona 2013) en Choralies (Vaison La Romaine, 2016).

 

Panda regisseert en choreografeert theaterstukken en is de bedenker van ‘Choireography’, staging en beweging voor koren. In 2014 mocht ze een award in ontvangst nemen voor 'Beste Regie' tijdens de uitreiking van de AMA’s in het DeLaMar theater in Amsterdam. In 2016 volgde haar tweede AMA voor 'Beste Choreografie'.

 

Met het Aarhus Pigekor en dirigente Helle Høyer Vedel(DK) is ze in 2014 wereldkampioen geworden met een programma waarbij stem en beweging elkaar ondersteunen (The World Choir Games, Riga). In 2015 maakte ze wederom de choireography voor het Aarhus Pigekor en won daarmee de Silver Rose Bowl bij 'Let the People Sing' in München met hun nieuwe programma. In 2018 namen ze voor de 2e keer de wereldtitel in de categorie ‘Female Choir’ mee naar huis tijdens de World Choir Games in Pretoria, Zuid Afrika.

 

Suzan rechtopMerel rechtop3

 

 

 

 

 

Nieuwsgierig naar de andere verdiepingscursussen?

Klik dan op de foto's hiernaast, of ga terug naar de overzichtspagina